Robotica in de zorg en landbouw

HOOGEZAND - Op 27 november vindt in de Bibliotheek Hoogezand een inspiratiesessie plaats over robotica in de zorg en de landbouw. De toegang van de inspiratiesessie is gratis. De aanvang van het evenement is om 19.00 uur

Zonnige toekomst met robots?

Gaan we met robots een zonnige toekomst tegemoet of juist niet? Lees, denk en praat mee over het thema Robotica tijdens Nederland Leest.

Deze inspiratiesessie organiseert de Bibliotheek in samenwerking met Parkmanagement Midden Groningen. Het doel is mensen uit de regio bij elkaar te brengen om kennis uit te wisselen en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Elke twee maanden organiseren beide organisaties een bijeenkomst in het eLAB van de Bibliotheek op het gebied van technologische trends. In november valt dit samen met het thema van de landelijke bibliotheekcampagne Nederland leest: robotica.

Robotica in de praktijk

De sprekers op deze bijeenkomst hebben een totaal verschillende achtergrond. Fokie Cnossen werkt bij de Rijksuniversiteit Groningen en deed onderzoek op het gebied van kunstmatige intelligentie en het de inzet hiervan bij diabetici. Wim Bos is de eerste veehouder in Nederland met een vijfmelkrobot. Hij vertelt waarom hij hiervoor gekozen heeft en wat het hem oplevert.

Iedereen is welkom op deze avond, ook niet-bibliotheekleden.