Concert Jon Meyerjon op 26 november in Kerk Kropswolde

KROPSWOLDE- - De Kerk van Kropswolde is met tal van andere kerken in Groningen eigendom van de Stichting Oude Groninger Kerken. Deze kerken zijn bekend om hun rijk historisch verleden en worden door een groep vrijwilligers gekoesterd. Om de kerken levend te houden worden naast allerlei plechtigheden en exposities ook zang- en muziekuitvoeringen gehouden.

Op zondag 26 november 2017 geeft zanger-gitarist Jon Meyerjon een concert met begeleiding van hammondorgelspeler Michiel Mens en slagwerker René van Astenrode. Om 14.00 uur bent u van harte welkom dit optreden bij te wonen.

Het concert met de titel “A Doggoners Blues Out” sluit aan op de manier, waarop Jons laatste album tot stand is gekomen. De term ‘Blues Out’ staat voor het intuïtief en met lef spelen van de nummers, die hij zelf heeft geschreven. De Doggoners zijn dekselse kerels, die “Doggone Blues” spelen. Een eigen stijl met gemakkelijk in het gehoor liggende, ritmische muziek, die haar wortels heeft in de blues, maar ook zijwegen inslaat.

Naast dit solo-optreden is Meyerjon zanger-gitarist van The Greyhound Blues Band. Deze band heeft getoerd in Duitsland, België, Zwitserland en Frankrijk en treedt in geheel Nederland op.