Aftellen: Midden-Groningen stemt op 22 november

HOOGEZAND-SAPPEMEER - - Nog maar een paar dagen en dan is er een historisch moment in Groningen: de eerste verkiezingen op woensdag 22 november van de kersverse gemeente Midden-Groningen. Van 7.30 tot 21.00 uur kiezen de ruim 48.000 stemgerechtigden via 33 stembureau’s voor hun 33 leden van de gemeenteraad van Midden-Groningen. Elf politieke partijen en tientallen kandidaten dingen naar de gunst van de kiezer.

Zowel de partijen als de gemeente zijn nog steeds volop actief om kiezers te informeren over de verkiezingen. Een samenvatting van de mogelijkheden.

Kieskompas

Met het online Kieskompas kunnen kiezers zelf zien hoe de standpunten van de politieke partijen bij hen aansluiten https://midden-groningen.kieskompas.nl . Aan de hand van 30 stellingen ontstaat een beeld welke partij het beste aansluit. Een betere manier om verkiezingsprogramma’s te vergelijken is er niet.

Verkiezingstoernee

De politieke partijen zijn de afgelopen weken kris-kras door Midden-Groningen gereden met een bus van het Nationaal Busmuseum.

Er resteert nog één dag: vrijdag 17 november 2017

Westerbroek/Waterhuizen Dorpshuis Westerbroek 13.00 - 13.30 uur

Foxhol MFC Foxhol 13.40 - 14.10 uur

Kropswolde Dorpshuis Kropshuus 14.15 - 14.45 uur

Kiel-Windeweer Parkeerplaats voetbalveld 14.55 - 15.25 uur

Verkiezingskrant

De Verkiezingskrant met daarin informatie van alle politieke partijen en informatie over het stemmen zelf is al op 1 november op papier huis-aan-huis in Midden-Groningen verspreid. Maar ook digitaal valt deze krant nog steeds te lezen: http://themanieuws.nl/app/publication/VKMGR17

TV-debat

Op maandagavond 20 november presenteert Regio Nieuws TV Midden-Groningen in samenwerking met de gemeente Midden-Groningen i.o. het grote TV-verkiezingsdebat, live vanuit het Kielzog in Hoogezand. Het programma wordt uitgezonden op het nieuwe TV-kanaal van Regio Nieuws TV Midden-Groningen dat op kanaal 47 van Ziggo is te zien.

Dit TV-debat is ook te volgen via een livestream op www.middengroningennieuws.nl of op Facebook Live: https://www.facebook.com/1618972674833711/videos/1618973458166966/

De uitzending begint om 19.30 uur, het debat om 20.00 uur. Inwoners van Midden-Groningen (en ver daarbuiten) kunnen dan ook op deze manier kennismaken met de partijen, de lijsttrekkers en met hun standpunten. De presentatie van de avond is in handen van Johan Doesburg. De burgemeesters zijn ook aanwezig in het programma en vertellen waarom inwoners van Midden-Groningen eigenlijk zouden moeten stemmen. Meepraten tijdens de uitzending kan op Twitter met de hashtag #middengroningenstemt.

Regio Nieuws TV Midden-Groningen is een initiatief van de Mediagroep Midden Groningen (de nieuwe media-instelling voor de gemeente Midden-Groningen i.o), voor het gebied Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. Deze lokale TV-uitzending is de allereerste van Midden-Groningen.

Sociale media

Ook via website van de gemeente Midden-Groningen en op Twitter en Facebook is er volop informatie over de verkiezingen.

www.midden-groningen.nl (Klik op de banner Verkiezingen of op de banner Kieskompas)

www.facebook.com/middengroningen

www.twitter.com/middengroningen