Lezing ‘Tuinen Anno Nu’ door Hans van Wieren

SAPPEMEER - - Groei & Bloei Hoogezand-Sappemeer organiseert op donderdag 23 november een lezing over “Tuinen Anno Nu” door Hans van Wieren. De lezing is in Brandpunt, Noorderstraat 27, 9611 AA te Sappemeer en begint om 20.00 uur.

In Tuinen Anno nu gaat Hans van Wieren in op het aspect `mooie tuinen`: ontwerpen, gebruik van zichtlijnen, creativiteit in de tuin. Hoe kun je zien aan de tuin of de tuineigenaar een man of een vrouw is, een pietje precies of juiste een slordig type?

Verder natuurlijk aandacht voor planten en bloemen, bollen en struiken het hele jaar door met speciale aandacht voor tuinieren met buxus, het uiten van creativiteit in een tuin en bollen die een tuin enorm opleuken in een tijd dat er verder nog niets is - of niets meer bloeit. Tot slot voor de liefhebbers een aantal foto’s van planten die wij Nederlanders een pikante naam hebben gegeven.

“Een mooie tuin moet het hele jaar de moeite waard zijn!”

Hans van Wieren is al lange tijd (vanaf zijn 13e jaar) werkzaam in de bloemenbranche. Na 29 jaar op de markt te hebben gestaan werkt hij nu op zaterdag bij een bloemengroothandel in Sneek. Over zijn verdere activiteiten zegt hij het volgende: „In mijn vrije tijd was ik tot 2017 voorzitter van Groei en Bloei in Sneek. Ook werk ik al jaren mee aan de tuinkeuringen hier in de stad en geef adviezen aan tuineigenaren voor het (opnieuw) inrichten van hun tuin”.

„Ik maak geen kant en klare ontwerpen want ik vind dat het ontwerpen van een tuin een zaak is van de tuineigenaren zelf. Het moet namelijk hun tuin worden. Door het werken op de markt en bij de bloemengroothandel ben ik in de loop van de jaren in aanraking gekomen met heel veel tuinen, planten, bloemen en struiken en hun eigen specifieke toepassingen”, aldus van Wieren.

Gratis voor leden van Groei & Bloei; niet-leden betalen € 3,00 entree

Voor meer informatie zie www.hoogezand-sappemeer.groei,nl