Bijzonder kunstdiner in Doe Museum

VEENDAM - Het Doe Museum in Veendam organiseert op 9 december voor het eerst een diner in het museum. Het museum is hier dan in de avond exclusief voor geopend. Het 5-gangendiner wordt verzorgd door cateraar ‘De Smaak Van Het Noorden’ (DSVHN). Het gebruik van smaakvolle producten heeft DSVHN hoog in het vaandel staan, het menu zit dan ook vol met Biologische- en lokale producten in de vorm van fingerfood, heerlijke amuses, een hoofd- en nagerecht.

De gangen worden afwisselend aan tafel en op verschillende locaties in het museum geserveerd. De gerechten zijn geïnspireerd op de kunst die wordt getoond. Tussen de gangen door en na het diner is er de mogelijkheid om de exposities in het museum te bekijken. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten in het museum die kunnen worden gedaan zoals een creatieve tekenopdracht, bouwen met Lego, boetseren met klei en meer.

De exposities in het Doe Museum van dit moment zijn: ‘Dicht op de huid’ van Nel Kamphuis. Catawiki Offline met prachtig werk van onder andere Warhol, Picasso, Karel Appel, David Hockney, Margot Brekelmans en Chagall. Bij al deze werken is een tekenopdracht voor twaalfplussers gemaakt.

200 Greatest Paintings met prints van de beroemdste schilderijen ter wereld. Een verrassende Lego-expositie en photocollographies van Van Gogh. Speurtochten voor jonge en oudere kinderen maken het aanbod compleet.

Het diner vindt plaats op zaterdag 9 december 2017, aanvang 18.30 uur. De kosten zijn €43,50 p.p. inclusief een welkomstdrankje en toegang tot vijf kunstexposities & de doe-activiteiten.