Harry Niehof in Huis voor de Kunst

VEENDAM - De in de ‘Grunneger toal’ vertolkte ‘laidjes’ komen al 15 jaar van de hand van deze zeer gewaardeerde Groninger zanger, gitarist en songwriter Harry Niehof, die een grote schare fans kent en al jaren terecht op de voet wordt gevolgd door de pers.

Harry, die ooit Engels studeerde aan de Rijksuniversiteit in Groningen, speelde in verschillende bands, zong destijds in de Engelse taal maar koos later toch voor de taal waarin hij is opgegroeid. Harry Niehof is 40 jaar actief in de muziekscene en koos in 2002 om onder zijn eigen naam verder te gaan. Inmiddels is Harry 5 succesvolle solo-albums verder en is inmiddels zijn laatste solo-album 'Café op driefklaai' uitgebracht dat afgeleid is van de gelijknamige theatervoorstelling waarmee Harry met groot succes langs vele theaterzalen en diverse podia toert.

In de Oosterpoort ontving Harry Niehof dit jaar de 'Grunny 2017' uit handen van RTV Noord directeur Gijs Lensink, voor zijn gehele oeuvre. De 'Grunny' wordt jaarlijks toegekend aan één of meer Groningers die zich verdienstelijk hebben gemaakt binnen de Groninger muziekwereld.

Met hoogtepunten uit het theaterconcert Café op driefklaai, 'Rimpeling', Hé olle', 'Grenzeloos', 'Swaarde wolken'.