Kinderen brengen ontbijtje op gemeentehuis

ZUIDBROEK - Afgelopen woensdag brachten 10 kinderen van o.b.s. De Tandem uit Zuidbroek een ontbijtje bij burgemeester Rein Munniksma op het gemeentehuis.

In de raadzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen.

Burgemeester Munniksma van Menterwolde onderstreept hiermee, net als zo’n 265 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis en werd er gezellig met elkaar gepraat.

Burgemeester Munniksma kijkt met plezier terug op de ontbijtontmoeting: ,,Het was mooi om te zien dat de kinderen met zoveel plezier een gezond ontbijt nuttigen. Het is de belangrijkste maaltijd van de dag. Als ik zie hoeveel er vanochtend gegeten is, dan kan ik wel stellen dat de kinderen in Menterwolde het advies om gezond te ontbijten goed opvolgen”.

Na het ontbijt vertelde de burgemeester Munniksma over zijn werk en vroegen de kinderen hem, zoals hij het zelf zei ‘de oren van het hoofd’.