Lichtjelopen met het CDA

MIDDEN GRONINGEN - Op 22 november zijn de verkiezingen in de gemeenten Slochteren, Menterwolde en Hoogezand-Sappemeer. En dus staan op allerlei plekken verkiezingsborden. Een aantal borden werd beklad door iemand die kennelijk de PVV mist op de borden. De PVV doet niet mee in Midden-Groningen.

Kinderen in heel Midden-Groningen hebben op 11 november hun Sint-Maartenlied laten horen bij een stand van CDA Midden-Groningen. In Noordbroek, Sappemeer, Harkstede en Siddeburen stonden CDA’ers klaar met snoep, belleblazen en kleurplaten.

Ondanks het slechte weer was het druk in de dorpscentra, waar kinderen hun tassen vulden met allerlei lekkernijen. Regelmatig stond er een rij wachtenden bij de CDA-stands. Alleen al in Sappemeer kwamen meer dan tweehonderd kinderen met hun lampion.

Lijsttrekker Erik Drenth: ,,Wij hebben genoten van de originele liedjes en de mooie lampionnen. Sint Maarten is een prachtige traditie, met vrolijke kinderen die hun wijk in trekken en bij alle deuren wat lekkers kunnen krijgen. Het is een feest voor jong en oud. Kinderen hebben een fantastische avond, en ouders en grootouders genieten daarvan. Een mooie aanleiding voor het CDA om met dit feestje mee te doen. Sint Maarten heeft z’n oorsprong in het verhaal van een rijke bisschop die zijn mantel aan een bedelaar geeft. Deze traditie heeft alles te maken met omzien naar elkaar. Dat past bij het CDA. Zo willen wij in het leven staan en politiek bedrijven.”

Er zijn ook nieuwe gezichten in de lokale politiek. Bij de PvdA bijvoorbeeld.

Voor de PvdA hebben Rudy Sinnema uit Westerbroek en Jan Westerdiep uit Sappemeer zich verkiesbaar gesteld

Jan Westerdiep als (ambulance)verpleegkundige al ruim 25 jaar werkzaam in de zorg. Bijna dagelijks ziet hij de gevolgen van de toenemende vergrijzing en de bezuinigingen in de zorg. Hij treft regelmatig eenzame ouderen en ziet een toename van zorg-mijdend gedrag, met alle gevolgen van dien. Hij hoort de verhalen van de verzorgenden in verpleeg- en verzorgingshuizen die door een tekort aan personeel niet de zorg kunnen geven die ze graag zouden willen bieden. Hij maakt zich zorgen over het voornemen om de dokterspost in Hoogezand over enkele jaren te sluiten, met als gevolg dat je na 17.00 uur altijd naar Groningen moet voor een bezoek aan de huisarts.

Rudy Sinnema woont in Scharmer. Van beroep is hij gevangenisdirecteur. Hoewel de PvdA duidelijk een aantal stemmers heeft verloren vond hij als sociaal democraat dat dit voor hem een goed moment is om in te stappen. Hij vindt namelijk dat het wel weer wat socialer mag in Nederland en in de nieuwe gemeente Midden-Groningen.