Romke van de Kaa bij Groei & Bloei

ZUIDLAREN - Romke van de Kaa groeide op in de Bollenstreek en werkte in al zijn schoolvakanties in de bollenschuur en op de bollenvelden.

Hij studeerde biologie in Amsterdam maar vertrok voortijdig naar Engeland. Hij vond werk in Wisley Gardens, de tuinen van de Britse Royal Horticultural Society. Vervolgens werkte hij op Great Dixter, als headgardener voor Christopher Lloyd. Daarna vertrok hij naar Ierland, waar hij werkte als headgardener op Lismore Castle, bezit van de Duke and Duchess of Devonshire.

Na tien jaar in het buitenland te hebben gewerkt keerde hij terug naar Nederland waar hij een tijd samenwerkte met Piet Oudolf. Later begon hij zijn eigen kwekerij. Hij begon in die tijd steeds meer te schrijven voor kranten en tijdschriften en toen hij ook nog werk vond bij de regionale radio wijdde hij zich steeds meer aan de journalistiek en minder aan het kweken van planten. De kwekerij bestaat nog steeds, maar wordt nu uitgebaat door een vennoot.

In de lezing die van de Kaa op maandag 20 november in De Ludinge in Zuidlaren geeft voor Groei & Bloei Zuidlaren zal deze begenadigde schrijver zijn visie geven, doorspekt met humorvolle anekdotes, prachtige observaties en illustratieve foto’s, over een aanpak in een tijd waarin veel mensen weinig tijd hebben om te tuinieren.