BioBoxx schittert op Klimaattop Noord-Nederland

HOOGEZAND/VEENDAM - Afgelopen donderdag vond de eerste editie van de Klimaattop Noord-Nederland plaats in de Energy Academy op het Zernikecomplex in Groningen.

Het BioBoxx collectief van Groningen werd voor alle 1204 uitgenodigden prominent in de spotlights gezet en ook klimaatgezant van Nederland, Marcel Beukeboom sprak erg positief over BioBoxx. Het BioBoxx initiatief is een ideaal voorbeeld van het streven en uitvoeren van de klimaatdoelen die tijdens het Parijse klimaatakkoord zijn vastgelegd door Nederland.

De Nederlandse regering steunt het duurzame BioBoxx en is in frequent contact met de directie. Zelfs minister-president Mark Rutte heeft de BioBoxx in z’n torentje staan en is met BioBoxx op handelsmissie geweest naar Amerika en India.

De provincie Groningen is ook enthousiast. Gedeputeerde Nienke Homan ziet veel toekomstmogelijkheden voor BioBoxx in de hele provincie. Het gebruik van de BioBoxx tov de groene container reduceert de CO 2 -uitstoot met 35%. Ook levert gft-afval scheiden met de BioBoxx meer dan twee keer zoveel biogas op dan de huidige afvalverwerking door de dure nascheidingsmachine van de gemeente Groningen.

De 2 meter 10 lange Karan Singh Bajwa, voormalig NCAA-basketballer en geneeskundestudent in de VS, is directeur van BioBoxx Trading en begeleidt het initiatief samen met compagnon Aalt Jouk van den Hul.

Karan en Aalt Jouk zijn zeer enthousiast over de toekomst van BioBoxx. ,,Sinds vorig jaar hebben veel partijen zich gecommitteerd aan BioBoxx variërend van ziekenhuizen tot horeca, universiteiten tot schoolgemeenschappen, groothandels en woningcorporaties. Dit komt omdat alle deelnemers zich verbonden voelen binnen dit collectief en ze BioBoxx een duurzaam lokaal alternatief vinden voor het Groningse aardgas.”