Instore-optreden Linde Nijland bij Evelyn Novacek

HOOGEZAND - - Op vrijdag 17 november geeft zangeres/songwriter Linde Nijland een instore-optreden bij Evelyn Novacek. Ze zal nummers spelen van haar nieuwe album ‘The Jukebox Project’. Naderhand is er de gelegenheid om het album te laten signeren.

Linde is al vele jaren actief als zangeres/songwriter. Tot 2007 als helft van het bekende duo Ygdrassil, daarna als folkzangeres en songwriter. De laatste jaren werkt ze veel samen met multi-instrumentalist Bert Ridderbos (gitaar, banjo, citer, accordeon).

Linde Nijland heeft inmiddels 10 albums en 2 dvd's uitgebracht en door heel Europa getourd. Haar vertolkingen van de songs Sandy Denny zijn zeer goed ontvangen. Joe Boyd (voormalig producer van Nick Drake, Fairport Convention en Pink Floyd) noemde het volgende over dat album: 'Linde Nijland has given Sandy Denny's music the respect it deserves, and made a lovely and fresh record that shows off her beautiful voice as well as her good taste'. In 2009 heeft hij haar uitgenodigd om deel uit te maken van een All-star Fairport Convention Reunion concert in The Barbican Hall in Londen (met o.a. Richard Thompson). In 2014 heeft Linde samen met Fairport convention opgetreden tijdens hun tour door Nederland. Ze nam daarnaast ook deel aan de BBC Radio 2 documentaire van Bob Harris over Sandy Denny in 2008.

Hierna volgden nog verschillende albums, waaronder ' Winterliederen' met Bert Ridderbos en Henk Scholte. In 2014 bracht ze het album ' I am here' uit, waarmee ze in de Heaven bestempeld werd als de beste folkzangeres uit Nederland. In 2015 trad ze op met Iain Matthews en Fred Piek, en gaf ze 3 reunieconcerten met Ygdrassil.

Haar nieuwe album ' The Jukebox Project' is een cd met covers van lievelingssongs van Linde. Er wordt op het album meegewerkt door Bert Ridderbos, Eddy de Jonge, Joost van Es en Annemarieke Coenders.

Wat: Instore-optreden Linde Nijland

Waar: Evelyn Novacek CD-VINYL-DVD, Meint Veningastraat 132, 9601KJ Hoogezand

Wanneer: 17 november om 19:30u.

Info: www.cdenlp.nl