WAARK speelt in Hotel Faber

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Stichting Watervloot organiseert op zaterdag 2 december De Menalda Vetes in Hotel Faber. Eigentijds theater in het Gronings door Theatergroep WAARK. De voorstelling kreeg onlangs vijf sterren van de cultuurredactie van het Dagblad van het Noorden.

‘De Menalda Vetes’ is gebaseerd op gebeurtenissen zoals deze door Abt Emo zijn opgetekend in de Kronieken van het klooster Bloemhof, in de 13e-eeuw. Jan Veldman schreef de tekst, regisseur Albert Secuur koos een theatervorm die het meest lijkt op een live hoorspel voor publiek, waarbij geluid en muziek een belangrijke rol spelen. De acteurs wisselen telkens tussen hun rol als hoorspelacteur en die van een personage uit het middeleeuwse verhaal.

Met Jan Veldman als schrijver en Albert Secuur als regisseur gaat WAARK voor een historisch verantwoord stuk, met een duidelijke relatie naar het hier en nu en een flinke dosis onderkoelde Grunneger humor. Muzikaal is het ook een prachtige voorstelling.

De kaarten voor de voorstelling, die om 20.00 uur (zaal open 19.30 uur) begint, kosten 14,50 euro (incl. 1 kop koffie) en zijn verkrijgbaar bij Primera aan de Hoofdstraat 96 en Websa aan de Meint Veningastraat 18-20 in Hoogezand.

Stichting Watervloot heeft een formule gevonden om maritieme activiteiten – inmiddels 5x Watervloot in Martenshoek - te combineren met een breed cultureel aanbod. Zo was men verantwoordelijk voor grote locatietheaterprojecten als o.a. Casco en De W.A. Scholten. Het naar Hoogezand halen van een vijf sterren voorstelling van WAARK in het dialect hoort daar ook bij.