Hoogezand zet in de 2e helft Forward aan de kant

HOOGEZAND - - Het eerste elftal van v.v. Hoogezand heeft afgelopen zondag op het Zernike terrein in Groningen de studenten van G.S.A.V.V. Forward met 2 – 4 verslagen.

Het team van trainer Marshall Pourier begon op het kunstgrasveld veel te slap aan de wedstrijd, dat resulteerde in de 3e minuut al een 1-0 voorsprong voor Forward. De wedstrijd kabbelde maar voort, Justin Slor had tot twee keer toe de gelijkmaker op zijn voet, maar tot doelpunten kwam het niet. Ruststand 1-0 achterstand voor v.v. Hoogezand.

De trainer heeft in de rust e.e.a. omzet, Woud Brugge ging uit het veld en daarvoor kwam Kimmy Anakotta in het veld, dit had direct effect. In de 48e minuut was het Bjorn Wollinga die de gelijkmaker produceerde. Hoogezand ging sterk door en doelpunten zouden dan ook niet uitblijven.

GOAL! In de 60e minuut komt Hoogezand op 1-2 door een benutte strafschap van Ruben Wolthuis. Hoogezand was vanaf dat moment verre weg de betere ploeg en kwam zelf op 1-3 in de 70ste minuut van de wedstrijd op 1-3 door een schitterend doelpunt van aanvoerder Justin Slor. De Boys van v.v. Hoogezand dachten dat de buit al binnen was. Dat was even schrikken want in de 78ste minuut brachten de studenten de spanning weer terug door 2-3 te scoren.

Hoogezand-1 hervond zich daarna toch weer, G.S.A.V.V. Forward moest de wedstrijd verder spelen met 10 man, 2e gele kaart, dus rood! In de 86ste minuut was er toe nog weer gelegenheid het juichen voor de meegereisde supporters uit Hoogezand / Sappemeer want Jeffry van der Veen bracht de score op twee tegen vier. Eindstand bleef dus 2/4. De spelers en begeleiding stappen dan ook tevreden in de `Museum bus´ bestuurd door de heer Gans.

V.v. Hoogezand blijft door deze overwinning mee doen bovenaan de ranglijst en staat met 15 punten op de 5e plaats. Gomos, Stadspark SC en Roden delen met 18 punten de eerste drie plaatsen, daarachter staat G.V.A.V met 16 punten op de 4e plaats. Met jonge team van trainer Pourier blijft het dus nog steeds goed doen in de 2e klasse van de K.N.V.B.

De eerst volgende wedstrijd is op 19 november; dan staat de uitwedstrijd in Assen tegen Asser Boys op het programma.