Verenigingsleven

EEXTERVEENSCHEKANAAL - Dorpshuis De Kiep is als multifunctioneel activiteitencentrum met recht het kloppend hart in Eexterveenschekanaal. De Vereniging Dorpsbelangen Eexterveenschekanaal zetelt er.

Met als een van de belangrijkste doelstellingen ‘het Dorpshuis laten verworden tot de ontmoetingsplek van Eexterveenschekanaal en omstreken’. Welzijnsinstellingen hebben tevens zitting in De Kiep. Eexterveenschekanaal kent een bloeiend verenigingsleven. Het dorpshuis is bijna dagelijks geopend en verschillende verenigingen maken er gebruik van met vaste en periodieke activiteiten. Een kaartje kan bij de kaartclub worden gelegd, bij de dartclub een pijltje gegooid, bandstoten geoefend bij de twee biljartclubs, getalletjes wegstrepen tijdens de bingo, groepsvoetenwerk doen tijdens de Line dance, tot breisteken aan toe bij de breiclub voor mooie creaties.

Het speel- en sportplein buiten is multifunctioneel. In de winter wordt het bij vorst tot een ijsbaan getransformeerd, en bij warm weer is het een amfitheater met vaste banken. Er vinden markten op plaats en er worden spelen op uitgezet. De jaarlijkse Spooktocht is altijd een groot succes. Evenals het Sinterklaasfeest en de Nieuwjaarsborrel.

Met de workshops ‘Dikke dames’ worden er schilderslessen gegeven. Asana’s om diep te ontspannen bij de yogaclub, en ontstressen tijdens de massageavond. Er is een ‘Keep fit’ tijdens de fitness, en voor ouderen en senioren is er ‘Meer bewegen’. Eén maal per maand kan aangeschoven worden bij het ‘Kiep Buffet’.

Op de website van De Kiep prijkt een lijstje met daarop 93 al gerealiseerde activiteiten. En een lijstje met 48 ideeën waaruit nog te putten is. ,,We zijn ook altijd in voor iets nieuws, en als er mensen met ideeën komen wordt er een plek voor gezocht”, aldus beheerster Ina Meijer.

Geert Hensens was op het idee gekomen om een jeugdsoos met een fitnessclubje op te zetten voor conditie, fitness en krachttraining. Hensens is gediplomeerd instructeur en heeft trainingen gegeven bij Body Support in Groningen. ,,De jeugdsoos en fitness combinatie is twee weken geleden gestart en wordt iedere maandagavond van 19 tot 20 uur in de jeugdsoos gehouden”, vertelt Geert. Het is met 0,0% alcohol.

Uit Hensens zijn koker is ook een kindermiddag annex knutselmiddag gekomen. Deze vindt op de derde woensdag in de maand plaats. De eerstvolgende is op 15 november. De deelnameprijs is slechts 1 euro. Een kindermiddag met pannenkoeken bakken is voor 1,50 euro. Er zullen tijdens de kindermiddagen ook uitstapjes worden georganiseerd.

Op de eerste en de laatste vrijdag in de maand wordt er tot 21.30 uur een kindersoos gehouden met kinderdisco. Aansluitend is er een disco voor de oudere jeugd. Hensens gaat tevens de mogelijkheid onderzoeken of er ook Disco fitness gehouden kan worden. Disco fitness is cardio en fitness op ritme van muziek, compleet met discolampen. Het zou naar verluidt dan de eerste discofitness in het Noorden zijn.