Het Groningse verzet komt tot bloei in Uithuizen

UITHUIZEN - Er wordt op zaterdag 11 november een ode aan alle Groningse helden in de strijd tegen gaswinning gebracht met de opening van een uniek bloemenveld in Uithuizen, het bloeiend verzet. Artiesten, politici en activisten treden vanaf 12.00 uur op rond dat imposante monument.

Initiatiefnemer Sandra Beckerman kijkt uit naar deze bijzondere dag: „Wat begon als een paar bossen bloemen voor een aantal dappere Groningers groeide uit tot ongekende solidariteit. Samen met tientallen muzikanten, sporters, actiegroepen en maatschappelijk leiders roep ik iedereen op om te komen bij hét bloeifestival van en voor Groningen.”

Bij het bloeifestival zullen duizenden gedoneerde bloembollen door jong en oud in de Groningse grond worden gepoot. Deze indrukwekkende handeling zal begeleid worden door sprekers en artiesten. Muzikanten Dion Bouwes en Dennis Krottje (winnaars Grunneger Laidjesfestival) zullen het officiële ‘Bloeiend Verzet’-lied presenteren en zangeres Kira Dekker (The Voice of Holland) brengt op eigen wijze een ode. Naast Beckerman zullen onder andere burgemeester Marijke van Beek van Eemsmond spreken.

Het bloeifestival is in een veld langs de N999 bij de rotonde van Uithuizen. Op het festivalplein naast het bloemenveld zullen activiteiten voor jong en oud zijn. Aan de dag werken tientallen verenigingen en organisaties belangeloos mee. Iedereen is welkom.