Première play-in muziekvereniging Oosterbroek met Jacob de Haan

ZUIDBROEK- - Op 4 november is componist-dirigent Jacob de Haan gastdirigent bij de première play-in van muziekvereniging Oosterbroek. De Haan (Heerenveen, 1959) dirigeert dan zijn compositie The Fellowship met de deelnemers van het eendags-projectorkest die de muziekvereniging naar Zuidbroek haalt ter gelegenheid van het 40-jarig verenigingsjubileum. Er hebben zich 63 deelnemers ingeschreven vanuit het hele land en Noord-Duitsland.

Met meer dan 100 composities op zijn naam, is Jacob de Haan één van de meest gespeelde hedendaagse componisten in (met name) de wereld van de symfonische blaasmuziek. Daarnaast heeft hij diverse vocale werken gepubliceerd, waaronder een aantal missen voor koor, blaasorkest en solisten. In 2003 ontving hij een muziekprijs voor zijn gehele oeuvre uit handen van de regionale zender Omrop Fryslân. Zijn werken voor harmonie, fanfare en brassband worden veelal in opdracht gecomponeerd en over de hele wereld uitgevoerd.

Onlangs ontving De Haan de opdracht om een werk te componeren voor twee verenigingen van Duitse en Franse partnergemeentes. Dit werk, The Fellowship, had in april de wereldpremière. In Nederland zal het werk voor het eerst te horen zijn tijdens de uitvoering op 4 november in Zuidbroek.

“Samen mooie muziek maken op een gezellige manier, om samen beter te worden”

Het programma van de première play-in is vastgesteld in nauw overleg met Arend Gerds, dirigent van het harmonieorkest van muziekvereniging Oosterbroek.

De jarige muziekvereniging Oosterbroek telt ongeveer 75 leden en bestaat uit het A- en B-orkest o.l.v. Arend Gerds en de slagwerkgroep onder leiding van Richard Gerringa.

Met de Nederlandse première van The Fellowship markeert muziekvereniging Oosterbroek de onderlinge verbondenheid die de 40-jarige muziekvereniging graag naar buiten uitdraagt, onder het motto: “Samen mooie muziek maken op een gezellige manier, om samen beter te worden”.

Wethouders Menterwolde en voorzitter JeugdCultuurFonds Groningen te gast!

Tijdens het afsluitend concert om 16.30 uur zal er aandacht besteed worden aan het feit dat de gemeente Menterwolde zich aangesloten heeft bij het Provinciaal Jeugdcultuurfonds. Door deze nieuwe voorziening in de gemeente zullen kinderen in achterstandssituaties aanspraak maken op financiële ondersteuning bij b.v. het volgen van muzieklessen. Een mooie opsteker voor de vereniging!

Kom zaterdag 4 november om 16.30 uur (gratis) luisteren naar de mooie ingestudeerde muziekstukken in ons muziekgebouw aan Heiligelaan 71c te Zuidbroek.