Nieuw ondergoed en lingerie bij Kledingbank Maxima Sappemeer

SAPPEMEER - Kledingbank Maxima bestrijdt armoede onder 0-18- jarigen door gratis nieuw ondergoed en lingerie beschikbaar te stellen. Ouders kunnen vier stuks per kind uitkiezen.

Er ligt nieuw ondergoed/lingerie bij Maxima in de winkel. In september bracht staatssecretaris Jetta Kleinsma van Sociale Zaken een cheque van € 27.000,- voor de zes kledingbanken Maxima in de provincie. Dit geld is bedoeld om ondergoed en lingerie voor 0-18- jarigen aan te schaffen in het kader van concrete armoedebestrijding onder kinderen. Landelijk leeft een op de negen kinderen in een gezin met armoede.

Doordat de provincie Groningen het hoogste werkloosheidspercentage van het land heeft, is deze problematiek in onze provincie nog ernstiger. Bij Kledingbank Maxima kunnen mensen met een bijstandsuitkering en mensen met een inkomen tot 110% van de bijstand gratis komen winkelen. Vanaf 1 september hangt de herfst/wintercollectie in de winkel. Er zijn in twee maanden al 1100 bezoekers geweest.

Uit de voorjaars-/zomercollectie en uit de herfst-/wintercollectie kan per persoon ongeveer 15 stuks kleding worden uitgekozen: een jas, een broek, bodywarmer, sportkleding, twee shirts en dergelijk. Daarnaast is er voor kinderen ook een knuffel en twee leuke boeken. Voor 0-18- jarigen kunnen nu dus ook vier stuks ondergoed/lingerie op maat worden uitgekozen. Het aanbod van mooie kinderkleding is een van de speerpunten; nieuw ondergoed/lingerie past daar prachtig bij.

Kledingbank Maxima is een modezaak zonder kassa. In een periode van vijf jaar zijn er vanuit Maxima Sappemeer ook Kledingbanken Maxima opgericht in Delfzijl, Groningen-Stad, Veendam, Winschoten en Winsum. Een nieuwe Maxima Westerwolde in Sellingen is in voorbereiding.