Sport wintergasten in de Kropswolderbuitenpolder

Hoogezand-Sappermeer - Op zondag 5 november organiseert Het Groninger Landschap een wandeling door de Kropswolderbuitenpolder.

In deze tijd van het jaar zijn doortrekkers en wintergasten in het gebied neergestreken. Veel soorten ganzen en eenden, zoals brandganzen, kolganzen, wintertalingen en slobeenden. We gaan langs de unieke vogelkijkhut, die speciaal geschikt is voor rolstoelgebruikers, en een geweldig zicht geeft op de natte polder. Kinderen kunnen mee als ze de tocht kunnen uit lopen en geïnteresseerd zijn in de natuur.

Locatie: Parkeerplaats Strandweg, direct na de rotonde links, Meerwijck. Tijd: 12.00 – 14.00 uur. Deelname is gratis, aanmelden is gewenst en kan via www.groningerlandschap.nl.

De Monument- en Concertcommissie is een unieke samenwerking aangegaan met het Schnitgerfestival. Het gaat hier met name om de bekendheid van het orgel. Orgel gecombineerd met jeugdtheater.

Je kunt meer met een orgel dan alleen maar kerkdiensten begeleiden, het is een veelzijdig instrument dat breed ingezet kan worden. De commissie kreeg via Erfgoedpartners, waarin erfgoed samengebracht wordt, de kans om de theatervoorstelling Doolhoofd ook in Wildervank te houden: “Kleintje Schnitger waait uit”. Het Wildervankster orgel is allerminst een orgel van Schnitger, het komt uit een andere tijdsperiode, maar het draait hier niet primair om het orgel. Het orgel speelt een rol in de theatervoorstelling waarbij het orgel in Wildervank, samen met de kerkruimte, uitermate geschikt is voor zo’n voorstelling. Op 4 november is ‘s ochtends een voorstelling in Groningen en 's middags om 16 uur is dezelfde voorstelling in Wildervank te beleven. Het is een prachtige theatervoorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar. Het is een muzikale bewerking van de bekende mythe van de Minotaurus en Ariadne met een bolletje rode wol, waarin het orgel – bijna letterlijk – de rode draad vormt. En dat is extra spannend voor kinderen die op deze manier misschien voor het eerst een orgel horen en zien, zeker op deze manier.

Theatergroep Voor de wind beschrijft het zo: ‘Doolhoofd is een vernuftig muzikaal heldendrama van mythologische proporties. Voor helden en heldinnen vanaf 6 jaar, die niet bang zijn om te verdwalen. Want aan verdwalen houd je de stoerste verhalen over! Waarschuwing: niet geschikt voor helikopterouders. Dus get lost!’

Back to Avenue in Hotel Faber is een jaarlijks terugkerend gezelligste disco-avond van Hoogezand-Sappemeer, in het eerste weekend van november.

Ieder jaar wordt hotel Faber omgetoverd tot de Back to Avenue-discotheek. De voor iedereen wel bekende discotheek destijds te Sappemeer. Dit is inmiddels een traditioneel 1x keer per jaar het weer zien van vele oude bekenden, vrienden en vriendinnen door de jaren heen. Heerlijk dansen en bijkletsen onder het genot van een drankje. Ieder jaar top DJ`s uit de regio, aangevuld met een LIVE-act. Dit maakt Back to Avenue al 6 jaar op een rij een fantastische disco-avond-nacht in HS. Initiatiefnemers Robert Venema & Rudi van Kalsbeek verheugen zich ieder jaar weer, om er een gezellige avond/nacht van te maken.

Kaarten kopen is mogelijk middels de Facebookpagina.