Heel De Wachter bakt

ZUIDLAREN - it in navolging op het zeer succesvol onderdeel, koekjesbakken voor de kinderen bij De Wachter, dit in het kader van de Kindermaand, op 7 en 21 oktober. Oktober – Kindermaand is bij De Wachter is traditioneel altijd een groot succes. Een 150-tal kinderen deden mee met de workshops koekjesbakken, terwijl daarnaast aan allerlei andere activiteiten kon worden meegedaan.

Onder leiding van de Molenbakkers, wordt op deze laatste openingsdag zes workshops bakken gehouden. De deelnemers leren hierbij hun eigen broodjes en of gebak samen te stellen en te bakken. Vanzelfsprekend wordt het eigen gemaakt product eigendom van de deelnemers. De workshops beginnen om 09.00 uur en vervolgens ieder uur.

Museum De Wachter gaat vanaf deze dag in de ‘winterslaap’ en dat houdt in dat het museum gesloten is tot eind april 2018. Voor de vrijwilligers is er dan weer extra tijd aangebroken voor het plegen van het noodzakelijk onderhoud, herinrichtingsplannen, het maken en plannen van nieuwe activiteiten. Het winterseizoen wordt dan ook gebruikt om alles weer in gereedheid te brengen voor het seizoen 2018.