Inwoners Midden-Groningen schilderen ‘gemeentewapen’ Midden-Groningen

HOOGEZAND-SAPPEMEER/MENTERWOLDE/SLOCHTEREN - /MENTERWOLDE/SLOCHTERENIn de toekomstige gemeente Midden-Groningen zijn de verkeizingen al op 22 november. In deze rubriek ruimte voor verkiezingsnieuws.

Afgelopen donderdag 19 oktober was het dan zover: de eerste activiteit van de theatervoorstelling heringedeeldGR ging van start met een hoop geklieder, geknutsel en vooral veel plezier.

Jonge en volwassen inwoners van het toekomstige Midden-Groningen spraken op donderdag 19 oktober hun creativiteit aan voor de workshop ‘wapenschilderen’ onder leiding van Annemiek Vos. Een nieuw gemeentewapen ontwerpen, was het idee. Om 13.00 waren de kinderen van CBS de Parel en de Theothijssensschool in Sappemeer aan de beurt en om 15.30 de volwassen schilders. Het resultaat van de schilderwerken is er één van formaat.

De resultaten worden gebruikt in de theatervoorstelling heringedeeldGR, in Midden-Groningen te zien op 14, 15 en 18 november 2017. Amateurspelers (ook inwoners uit de regio) die de rol van ‘burger’ vervullen in het stuk, bieden de wapens aan de burgemeester aan.

Het gaat hier niet om de ‘echte’ burgemeester, maar om acteur Bas de Bruijn, die samen met Lies van de Wiel en Lotte Dunselman de hoofdrol vertolkt in heringedeeldGR.

HeringedeeldGR Midden-Groningen speelt: Dinsdag 14 november 20.30, Raadzaal gemeentehuis Hoogezand

Woensdag 15 november 20.30, Raadzaal gemeentehuis Slochteren. Zaterdag 18 november 20.30, Raadzaal gemeentehuis Menterwolde

En aansluitend in de andere gemeenten van de provincie Groningen.

inwoners van de gemeente Midden-Groningen terecht bij het Kieskompas. Het Kieskompas helpt u bij het in beeld brengen van uw politieke voorkeuren voor de aankomende verkiezingen.

De verkiezing van de nieuw te vormen gemeente Midden-Groningen, dat gaat bestaan uit de gemeentes Slochteren, Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde, vindt plaats op 22 november.

Om de bewoners te helpen hun politieke voorkeuren in beeld te brengen, heeft Het Kieskompas meerdere stellingen geformuleerd. Deze stellingen gaan over onderwerpen die spelen in de gemeente Midden-Groningen, zoals sociale huurwoningen, het windpark bij Meeden of Theater Kielzog in Hoogezand. Door aan te geven in hoeverre u het eens bent met een bepaalde stellingen wordt bepaald welke politieke partij het best bij uw mening aansluit.

Inwoners van Midden Groningen kunnen voor Het Kieskompas terecht op. www.midden-groningen.kieskompas.nl.

Op maandagavond 20 november presenteert Regio Nieuws TV Midden-Groningen in samenwerking met de gemeente Midden-Groningen i.o. het grote TV-verkiezingsdebat, live vanuit het Kielzog in Hoogezand. Het programma wordt uitgezonden op het nieuwe TV-kanaal van Regio Nieuws TV Midden-Groningen dat vanaf 1 november op kanaal 47 van Ziggo is te zien. Het debat begint om 20.00 uur.