Jong en oud in beweging bij Sportclub Sens

HOOGEZAND- - Sportclub Sens heeft zijn nazomeractie verlengt met 1 extra maand. U kunt zich deze maand alsnog gratis inschrijven en gratis sporten tot 1 november.

In september is Sportclub Sens begonnen met speciale lessen voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Het gaat hier om lessen als Urban hiphop, Kickboksen en Jeugdfitness. „Tot dusver zijn deze lessen een groot succes!”, aldus eigenaar J. Veuger. „ We zijn begonnen met het ‘Kids get fit programma’ om met name de kinderen tussen de 8 en 12 jaar te stimuleren meer te gaan bewegen. In deze tijd van digitalisering en social media merken wij dat kinderen steeds minder bewegen. Daarnaast is het overgewicht onder kinderen aanzienlijk toegenomen. Hierdoor worden sommige kinderen gepest op school, waardoor ze onzeker zijn over zichzelf en een laag zelfbeeld hebben. Met lessen als kickboksen of jeugdfitness willen wij ervoor zorgen dat kinderen op een sportieve en speelse wijze werken aan hun weerbaarheid en conditie zodat het kind lekker in zijn vel komt te zitten. Omdat alle lessen in groepsverband zijn, leren de kinderen ook samen te werken om doelen te behalen”.

Zowel jong en oud is in beweging bij sportclub Sens. „ Uiteraard hebben wij ook voor volwassenen erg leuke groepslessen op het rooster staan. Het is aangetoond dat je in groepsverband vaak gemotiveerder bent om naar de sportschool te komen dan wanneer je individueel traint. Hierdoor is sporten leuker, houd je het langer vol waardoor je wel die vervelende tien kilo afvalt of je eindelijk weer eens dat leuke strakke jurkje in de zomer aankunt”, aldus Veuger. „Lessen als Urban Hiphop op de vrijdag en Kickboksen en Yoga op de woensdag zijn nieuw op het rooster en worden enthousiast ontvangen door de leden. Je merkt dat de meeste mensen toch kiezen voor de conditionele – of vetverbrandingslessen lessen zoals Pump, spinning of HIIT. Maar ook lessen met een hoog gezelligheidsgehalte, zoals Sh’bam , Body balance of Dance 4 all zijn populair. Bij deze lessen gaan mensen na de lessen vaaknog even gezellig nakletsen te midden van een gratis kopje koffie of thee”. Voor het gebruik van een ontspannende sauna hoef je als lid ook niet extra te betalen.

„ Iedereen die bij ons begint met sporten krijgt eerst een fit-test zodat we kunnen meten hoe goed je uithoudingsvermogen is. De conditietest zal worden gedaan op de cardioapparaten en de krachttest op onze eGym. Hierop volgend wordt er door een van onze instructeurs een sportadvies uitgebracht en wanneer u dit wenst kan u 1 op 1 worden begeleid” vertelt Veuger.

Meer weten over de faciliteiten van sportclub Sens? Kijk dan op de vernieuwde website www.sportclubsens.nl. Profiteer nu nog van de nazomeractie, waarbij u zich gratis kan inschrijven én gratis kan sporten tot 1 november!