Docent Aletta Jacobs genomineerd

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Voor Michiel Broekema, docent geschiedenis op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand, was het meer dan genoeg om bij de eerste vijf van Nederland te horen. Tot zijn verbazing bleek vanochtend dat hij behoort tot de finalisten, oftewel tot de drie beste geschiedenisleraren van het jaar.

De zoektocht naar de beste geschiedenisleraar van 2017 begon in maart van dit jaar. Leerlingen, directies en collega’s van scholen in Nederland stuurden meer dan 250 formulieren in, waarmee ze hun leraar voordroegen. Leden van de vakjury, bestaande uit vooraanstaande historici en experts uit het onderwijsveld, bezochten na een zorgvuldige selectie een vijftiental docenten op school en woonden hun lessen bij. Ze spraken met collega’s, leerlingen en de voorgedragen leraar. De jury koos daaruit uiteindelijk een top 3, die op maandag 16 oktober bekend werd gemaakt. Zij zijn volgens de jury allen topkandidaten: zeer bevlogen geschiedenisleraren met uitzonderlijke kwaliteiten.

Juryvoorzitter Martine Gosselink: “Ik ben onder de indruk van het niveau van de geschiedenislessen die deze leraren geven.”