VVD Midden-Groningen organiseert informatieavond over waterstofeconomie

HOOGEZAND- - Jarenlang heeft de Nederlandse staat miljarden verdient aan het Gronings gas.Het onttrekken van gas aan de bodem gaat gepaard met bevingen die grote schade tot gevolg hebben. Dit kan en mag zo niet langer doorgaan volgens VVD Midden-Groningen.

We moeten zoeken naar meerdere alternatieve energiebronnen. Momenteel wordt er zwaar ingezet op wind- en zonneparken. De vraag is dan of we overtollige energie ook op kunnen slaan voor momenten dat er geen wind of zon is. Zijn er ‘batterijen’ met voldoende capaciteit of zijn er andere mogelijkheden?

VVD Midden-Groningen organiseert in het kader van alternatieve energiebronnen een informatieavond over de waterstofeconomie. Het bedrijf Holthausen uit Hoogezand is een pionier op het gebied van waterstof. Maar wat is dat precies en kunnen we hiermee een andere economie ontwikkelen? Heeft de waterstofeconomie kansen?

Op maandag 23 oktober schetst Holthausen ons de mogelijkheden en de kansen. Daarbij zal ook Andre Bosman 2e Kamerlid voor de VVD aanwezig zijn.

Na afloop zal er voldoende gelegenheid zijn om vragen te stellen. De avond begint om 20.00 uur en zal tot circa 22.00 duren. De inloop is vanaf 19.30. De avond vindt plaats in Hotel Faber.