Fanfarekorps op concours

HOOGEZAND - De reden voor deze repetitiedag is dat het fanfarekorps op 25 november mee doet aan het concours van de Muziekbond Groningen-Drenthe in Hoogeveen. Net als de andere verenigingen is het korps zich hiervoor goed aan het voorbereiden. Dit doet het koor met de reguliere repetities op de dinsdagavond.

Frans-Aert Burghgraef (34 jaar) is één van Nederlands meest talentvolle orkestdirigenten Op dit moment is hij assistent-dirigent bij het Radio Filharmonisch Orkest. Hij studeerde aan het conservatorium in Groningen en Utrecht en dirigeerde o.a. het Noord Nederlands Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Orkest van het Oosten. Naast zijn bekendheid in Nederland is hij ook al de wereld over gevlogen naar Taipei om mee te doen aan de Conduction Competition. Hier werd hij eerste en vloog later nog een keer terug voor een speciaal project met het Taipei Chinese Orchestra.

Onder de bezielende leiding van Frans-Aert Burghgraef heeft het muziekkorps flink gerepeteerd en mooie stappen gemaakt richting het concours.

De concoursstukken zullen we voor het eerst laten horen op het najaarsconcert op zaterdag 28 oktober a.s. in de Damkerk. Kaarten kosten 10 euro en zijn te reserveren via onze website www.juliana-hoogezand.nl