SP trapt campagne af door het planten van appelbomen

HOOGEZAND-SAPPEMEER- - De SP Midden-Groningen trapt op maandag 16 oktober haar campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 22 november af door drie appelbomen te planten: in alledrie de huidige gemeenten één.

'De leus waarmee we de verkiezingen in gaan is Praktisch en sociaal. Zo besturen we nu in Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en de provincie. En zo willen we ook in Midden-Groningen besturen. De appelbomen geven dat mooi weer. Ze komen op plekken waar iedereen er van kan profiteren: heel praktisch en sociaal.' Zo legt lijsttrekker Martine Feenstra de gedachte achter de appelbomen uit.

Centraal in de SP-campagne staat het op grote schaal huis-aan-huis aanbellen en met de mensen in gesprek gaan. Feenstra: 'We willen minstens duizend mensen spreken: we roepen ze op in ieder geval te gaan stemmen en we vragen of ze onze programmakrant willen lezen.'

Met 200 grote lantaarnpaalborden zal de SP ook ruimschoots in het straatbeeld te zien zijn. Verder verspreidt de partij 30.000 folders, presenteert ze twee filmpjes op social media en organiseert ze drie bijeenkomsten waar naast lokale kopstukken ook partijleider Emile Roemer en gedeputeerde Eelco Eikenaar met de aanwezigen in gesprek gaan.

De ruim twee meter hoge appelbomen worden geplant bij de Heemtuin in Muntendam, de NME in Hoogezand en aan de Uiterdijk in Kolham.