Vredestekeningen

SLOCHTEREN - Vrede heeft de toekomst, ook in Slochteren. Onder deze titel doen meer dan 200 leerlingen uit groep 7, 8 en de brugklassen uit de gemeente Slochteren mee aan de Vredesposterwedstrijd.

Lionsclub Skiramere (LC) Slochteren biedt scholen eens in de twee jaar de gelegenheid mee te doen aan deze internationale wedstrijd onder auspiciën van Lions Club International. Presidente Ria Oosterveld ,,We vinden het een mooie gedachte dat honderdduizenden kinderen over de hele wereld door een tekenactiviteit met het begrip ‘Vrede’ bezig zijn”. De wedstrijd is bedoeld om kinderen door middel van tekeningen uiting te laten geven aan hun gevoelens over ‘VREDE’. Hoofddoelstelling is het tot stand brengen en in stand houden van een geest van begrip tussen de volkeren van de wereld (één van de doelstellingen van de Verenigde Naties).

Rond 16 oktober moeten de posters klaar zijn, waarna deze door een deskundige jury worden beoordeeld. Na de jurering wordt een tentoonstelling van alle posters georganiseerd in het Ufkenshuis in Siddeburen. De opening van de tentoonstelling vindt plaats op 20 oktober.