Actie voor kledingbank

HOOGEZAND-SAPPEMEER/SLOCHTEREN/VEENDAM - /SLOCHTEREN/VEENDAMTe veel kinderen hebben weinig kleding voor de winter en warme laarzen een lekkere winterjas. ,,Wij willen de actie met betrekking toe de actie voor Kledingbank Maxima nog laten doorlopen.

,,In ons verkiezingsprogramma hebben wij veel aandacht voor de armoede die er is in de gemeente Midden-Groningen. De cijfers liegen er niet om. Vooral het feit dat landelijk één op de negen kinderen opgroeit in armoede is voor de PvdA Midden-Groningen niet aanvaardbaar. „

,,In onze gemeente groeit bijna 1 op 6 kinderen in armoede op. Dan hebben we het over meer dan 2.000 kinderen. Opgroeien in armoede staat ontwikkelingskansen in de weg. Als er geen geld is, kan je niet deelnemen aan de muziekles, de sportclub, het schoolreisje of een verjaardagsfeestje. Daarom maken wij ons hard voor een goede aanpak van armoede. Dit heeft al geleid tot overeenkomsten met diverse instellingen die een aanbod hebben ontwikkeld gericht op het aanpakken en bestrijden van armoede.”

Woortman is dringend op zoek naar mensen die de kleding graag kwijt willen. ,,We willen de kleding komen halen, je mag het brengen enzovoort. Ook voor heren zijn we op zoek naar winterkleding, voor de heren willen we graag winterjassen en lekkere warme kleding.

Als je iets hebt, laat het dan even weten via anjapvda@hotmail.nl