24-Smashing opent inschrijving jubileumtoernooi

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Eind dit jaar viert het 24-Smashing-volleybalevenement van Krathos haar vijfde jubileum. Met het houten jubileum zal dit jaar alles uit de kast getrokken worden om de populariteit van dit toernooi wederom naar een hoger plan te trekken.

In de afgelopen vier edities zijn er 174 teams ingeschreven geweest en is het toernooi naar schatting rond de 6.000 toeschouwers bezocht. Met een nieuwe opzet is de gedachte dat het toernooi dit jaar groter worden dan in de voorgaande vier jaren. Op zaterdag 23 december as. start het toernooi om 10:00 uur ’s ochtends met een volleybalprogramma voor de allerkleinste volleyballers en volleybalsters vanaf 6 jaar. Tot en met de leeftijd van 12 jaar kunnen kinderen zich opgeven voor een balvaardigheidstest, onder volleyballers beter bekend als Vaardigheidsproeven.

Na een certificaat te hebben ontvangen op basis van de eigen scores zal het competitieve toernooi het startschot vinden met onderlinge wedstrijdjes. Naar mate de dag vordert, zullen de competitieklasses van jong naar oud afgewerkt worden. Aan het einde van de middag starten de competitieve senioren met het toernooi.

Halverwege de avond is het vanzelfsprekend weer tijd aan bedrijven-, vrienden- en verenigingsteams om de kerstvakantie met een sportieve en gezellige verrichting in te luiden. Net als voorgaande jaren zal het toernooi omlijst worden met een tal aan randactiviteiten en muziek. Ook dit jaar zet het toernooi zich in voor het goede doel. Welk doel dit jaar gesteund gaat worden zal later deze maand bekend gemaakt worden.