VV Hoogezand heeft record aan jubilarissen

HOOGEZAND - De financieel specialisten, Dennis Huizinga en Piet Pruim brachten op de Algemene Ledenvergadering (AVL) van VV Hoogezand wederom goed nieuws.

Na twee financieel enerverende jaren is de voetbalvereniging Hoogezand er wederom in geslaagd zwarte cijfers te presenteren. Op de goed bezochte Algemene Ledenvergadering (ALV) van maandag 9 oktober 2016 had het hoofdbestuur goed nieuws. Een batig saldo ruim vijftienduizend euro. Ook zijn de schulden uit het verleden sterk terug gelopen.

Met de Belastingdienst werd een betalingsregeling getroffen en de schuld is nu volledig ingelost. Ook de schuld aan de gemeente Hoogezand betreffende achterstallige veldhuur is sterk teruggebracht. De schuld met betrekking tot de achterstallige waterschapslasten (HEF) werd voor een groot deel afbetaald.

Er blijft nog een kleine schuld over, maar penningmeester, Huizinga, van de grootste voetbalvereniging uit de gemeente Hoogezand – Sappemeer denkt dat medio 2018 de gehele schuld zal zijn ingelost. Ook werd een extra bedrag toegevoegd aan de Jubileum-pot t.b.v. het 100 jarige bestaan van de vereniging in 2022.

Met de komst van een goed geavanceerde kassasysteem en een betere controle op de inning van de contributie waren er blije gezichten in de zaal van de kantine van sportpark De Kalkwijck.

Kortom sportief en nu dus ook financieel heeft VV Hoogezand de zaakjes weer netjes op de rails. Uiteraard willen de penningmeester en financieel controller wel waken dat de vereniging nooit weer in een dergelijke financiële positie terecht zal komen.

Er werden op de vergadering maar liefst 25 jubileumspeldjes uitgereikt door de voorzitter aan leden die 25, 40, 50 en zelfs 60 jaar lid van v.v. Hoogezand. 3 leden die meer dan 60 jaar verbonden zijn aan de club van toch wel uitzonderlijk worden genoemd.

Wat nog wel zorgen baart is de terugloop in het aantal vrijwilligers, veel dezelfde mensen moeten het op dit moment doen. Al hoewel VV Hoogezand geen uitzondering is en dat diverse verenigingen met dit probleem te maken hebben, vroeg voorzitter Peter Seip, wel nadrukkelijk aandacht hiervoor.