Drukkerij Simian investeert

WESTERBROEK - eze drukpers werkt met een innovatief camerasysteem waardoor er minder uitval is en de kwaliteit van het drukken wordt verbeterd.

Door deze investering komen er zo'n zestien arbeidsplaatsen op LBO/MBO niveau bij. Reden voor de provincie Groningen om dit bedrijf een subsidie toe te kennen van 50.000 euro uit het economie- en arbeidsmarktprogramma Groningen@Work.

Simian BV is een snel groeiende drukkerij in Westerbroek. Het is het moederbedrijf van de drukwerksites: Reclameland, Drukland.nl en Flyerzone. De twee laatstgenoemde bedrijven zijn twee jaar geleden overgenomen door Simian. De drie bedrijven hebben een bestand van in totaal 300.000 klanten, zowel bedrijven als particulieren. Vanwege de overname twee jaar geleden zijn uiteindelijk alle drie de bedrijven gegroeid en verhuisd van Rotterdam en Roden naar Westerbroek. Momenteel heeft het bedrijf zo'n 110 mensen in dienst. Gedeputeerde Patrick Brouns vindt dit bedrijf een voorbeeld van echt ondernemerschap. ,,Simian laat zien dat het durft te investeren. Het is goed om te zien dat zo'n investering leidt tot nieuwe werkgelegenheid en het ook een verbetering is voor het milieu.”