Instore optreden van The Sidekicks bij Evelyn Novacek

Hoogezand-Sappermeer - Op vrijdag 13 oktober (19.30 uur) vindt er een instore optreden plaats van The Sidekicks bij Evelyn Novacek CD-VINYL-DVD.

The Sidekicks komen optredenn na aanleiding van de albumrelease van ‘Texas of the North’. Ze zullen nummers van dit album spelen, en naderhand is er de gelegenheid om een album te laten signeren.

The Sidekicks is een ‘blues and more than blues’ band. De zeer ervaren bandleden, opgegroeid met rhythmn & blues, zijn van vele markten thuis: pure blues, bluesrock, jazz en swing. Het wordt allemaal perfect geïntegreerd in een lekkere ‘Sidekicksound.”

Eind 2012 bracht de band –toen nog onder de naam Hans van Lier & the Sidekicks- de zeer succesvolle cd ‘Blues And More Than Blues ‘ uit. Uit recensies: “een formidabele band die op internationaal niveau in de allerhoogste klasse kan meedoen”, “een heerlijke mix van blues, rock, pop en jazz” en “bewijst de band dat je voor de blues niet altijd in de Verenigde Staten hoeft te kijken”. Het album haalde de Dutch CD Top 100.

De prestaties van de band zijn niet onopgemerkt gebleven. De band maakte zijn opwachting bij veelbeluisterde programma’s als 3FM en NPO2 Muziekcafé, en verzorgde optredens op verschillende podia in Nederland en Duitsland. De single Happy Song werd zelfs als “redmiddel tegen de crisis’ aan de Tweede Kamer aangeboden en kreeg daardoor aandacht op de landelijke televisie (NOS Nieuwsuur).

Medio 2017 hebben The Sidekicks hun nieuwe cd ‘Texas of the North’ uitgebracht . Die naam is aan de plaat verbonden als ode aan Meulnhörn, het buurtschap bij Siddeburen waar de band zijn thuisbasis heeft. De nieuwe cd is opgenomen in de befaamde Wisseloord Studio’s in Hilversum. Het album bevat 12 nummers, allemaal door de bandleden zelf gecomponeerd.

The Sidekicks treden nog steeds graag en met erg veel enthousiasme op. De band staat bekend om zijn energieke live optredens.

The Sidekicks zijn Teo de Haan (zang), Peter Hummel (gitaar), Bennie Timmer (gitaar), Fenno de Boer (basgitaar) en Wim Entzinger (drums).

Op zondag 15 oktober speelt de Engelse bluesrock band van Danny Giles in café ’t Keerpunt in Spijkerboor. Giles is een begenadigd leadgitarist, die zowel het stevige werk als gevoelige ballads in zijn vingers heeft. De show begint om 15 uur en de entree bedraagt 10 euro.

Hoewel Giles nog relatief jong is, heeft hij met zijn band al een behoorlijke staat van dienst. In zijn muziek voert bluesrock de boventoon, maar hij heeft zeker oog voor andere muziekstijlen, zoals gospel en soul. Zijn gitaarsolo’s doen voor niemand onder en zonder meer een lust voor het oor. In 2016 verscheen het debuutalbum ‘More is More’. De band bestaat naast Giles uit Pat Garvey op drums en Pat Chase op gitaar. Pete Feenstra beschreef de band in het classic rock magazine als ‘een bluesrock-vloedgolf’. Niet te missen dus, op zondagmiddag 15 oktober in café ’t Keerpunt.

Docent Johan Bijen van de Muziek-, Dans en Theaterschool Veendam organiseert op woensdag 19 oktober van 19.00 tot 20.00 uur een gratis toegankelijke demonstratie van klarinetten op de bovenste verdieping van Cultuurcentrum VanBeresteyn. Na afloop kunnen geïnteresseerden in gesprek met de docent over mogelijke les vormen.

De klarinet is een houten blaasinstrument met een rijke klank die kan variëren van warm en gloedvol tot helder en fel dynamisch; fluweelzacht en ook doordringend en krachtig.