‘The Veldman Brothers’ op tweede Woodgrain Bluesrocknight

SAPPEMEER- - In navolging van een zeer succesvol verlopen eerste editie in 2016, organiseert bluesrockband Woodgrain op 4 november 2017 de tweede editie van Woodgrain BluesRockNight in Muziekcafe De Tibbe in Sappemeer. ,,We hopen op net zo’n feestje als vorig jaar.”

In 2016 stond Woodgrain 5 jaar op het podium, het idee om dit te vieren met een bluesfestival wordt al snel besloten. De organisatie werd in gang gezet en in november stond Muziekcafe de Tibbe bomvol met toeschouwers die genoten van een zestal bands. Na het onverwachte succes van deze avond kriebelde het nog bij de mannen van Woodgrain en beloofden ze de ruim 300 bezoekers dat het festival een vervolg zou krijgen en wellicht een jaarlijks terugkerend evenement zou worden. De afgelopen maanden is het organiseren begonnen en voor de komende editie staat weer een dijk van een line-up gepland.

Ian Bodewes, zanger van Woodgrain vertelt: ,,Het programma is weer rond en we mogen trots zijn dat wij als lokale band een fantastisch programma in elkaar hebben kunnen zetten. Trots zijn wij zeker op de publiekstrekker van deze avond, The Veldman Brothers.”

Waar vorig jaar ‘Lefthand Freddy’ als hoofdact op het podium verscheen, zal dit jaar

‘The Veldman Brothers’ het publiek trakteren op de rauwe klanken van hun bluesrock.

Verder staan op het ‘grote’ podium ‘Maaris’, een vrij nieuwe aanstormende band uit Groningen en uiteraard de heren van Woodgrain zelf.

In café-gedeelte van Muziekcafe De Tibbe opent ‘Blue Brew’, gevolgd door een intieme set van ‘Senna Black’ en sluit ‘Reverse Cowgirls’ af.

Een leuk feitje over de laatstgenoemde act is dat één van de bandleden, Groninger Stadsmuzikant Joost Dijkema, vorig jaar ook op Woodgrain’s BluesRockNight speelde. Het publiek kon toen 45 minuten lang genieten van zijn snelle ‘fingerpicking’ stijl, zeer indrukwekkend.

De BluesRockNight begint om 20:30 uur en eindigt rond 01:00 uur met de laatste noten van hoofdact ‘The Veldman Brothers’.

Elk jaar andere acts, elk jaar verrassen, maar bovenal een gezellig feestje maken is de insteek waarmee Woodgrain dit avontuur is aangegaan. “Het belooft weer een spectaculaire avond te worden. De voorverkoop van tickets is inmiddels gestart en het loopt al weer goed, dus we hebben de goede hoop dat ook dit jaar ook weer een succes wordt”, aldus Marko Heslinga, sologitarist van Woodgrain.

Kaarten á 10,- euro zijn verkrijgbaar bij Muziekcafé de Tibbe, Cd/dvd-speciaalzaak Evelyn Novacek en uiteraard bij de bandleden van Woodgrain.

Kijk voor meer informatie op www.woodgrain.nl