Expositie van Bastiaan te bewonderen op het dr. Aletta Jacobs College

HOOGEZAND- - Op donderdagmiddag 5 oktober is ‘De expositie van Bastiaan’ geopend in het dienstencentrum van het dr. Aletta Jacobs College. Van 5 oktober 2017 tot 5 januari 2018 stelt leerling Bastiaan Poel uit de tweede klas mavo zijn werk tentoon in de school.

De fototentoonstelling ‘De expositie van Bastiaan’ laat op een prachtige en verrassende manier zien hoe een 13-jarige jongen, Bastiaan, de stad Groningen en zijn vakantie in Scandinavië heeft gefotografeerd.

De zwart-wit foto getiteld ‘Medeleven’ (zie boven) is daar een voorbeeld van, gemaakt in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Het geeft een beeld van een indrukwekkend eerbetoon aan de slachtoffers van de terroristische aanslag die daar in april 2017 plaatsvond. Op duizenden aan de muur geplakte post-it stickers staan troostende woorden voor de nabestaanden van de omgekomen slachtoffers.

Het dr. Aletta Jacobs College is een Cultuurschool. Leerlingen uit alle sectoren maken kennis met kunst en cultuur en worden gestimuleerd op dit gebied ook hun talenten te ontdekken en in de praktijk te brengen. Talentvolle leerlingen worden in de gelegenheid gesteld hun werk te exposeren in beide locaties. Ook ouders van leerlingen mogen exposeren in het hoofdgebouw.

Belangstellenden die de prachtige foto’s van Bastiaan willen komen bekijken zijn welkom tijdens de openingsuren van de locatie Laan van de Sport 4 in Hoogezand.