Ongehinderd doorrijden

VEENDAM - Op donderdag 28 september gaven de gedeputeerden Henk Brink van de provincie Drenthe en Fleur Gräper-van Koolwijk van de provincie Groningen hiervoor het startschot, samen met de wethouders Giny Luth van Vlagtwedde en Robert Kleine van Emmen.

Dit was ook de start van de verkeersveiligheidscampagne Samen Wegwerken. De provincies Groningen en Drenthe werken samen in dit project, waarbij de aansluiting van de N391 en de N366 ongelijkvloers wordt gemaakt. Henk Brink: ‘Wij zijn blij met deze nieuwe stap in het opwaarderen van de N391 naar een 100-kilometerweg. Het verkeer mag op de N391 nu al 100 km rijden. Dat is belangrijk voor de economische ontwikkeling van de regio.’ Fleur Gräper-van Koolwijk: ‘Voor zowel Zuidoost-Groningen als Zuidoost-Drenthe is het belangrijk de doorstroming en de veiligheid op de weg te verbeteren. Mooi dat we elkaar daar als provincies samen in vinden.’

Dit project maakt deel uit van de projecten ‘N391 Veilig en snel’ en N366 Veilig’. In beide projecten worden de wegen omgebouwd tot 100 kilometerwegen met ongelijkvloerse kruisingen. Het verkeer kan straks ongehinderd doorrijden tussen Emmen en Veendam. Verkeer dat vanaf de N366 richting Duitsland rijdt, maakt straks gebruik van een viaduct over de N391.