Bekende schrijver in de klas op Aletta

HOOGEZAND-SAPPEMEER - In het kader van het door docenten samengestelde leesbevorderingsprogramma worden jaarlijks een aantal schrijvers en dichters uitgenodigd op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand. Dit wordt gedaan in samenwerking met educatiespecialisten van de Bibliotheek Hoogezand. Donderdag 28 september jl. was de jonge succesvolle schrijver Thomas Olde Heuvelt te gast.

Thomas Olde Heuvelt debuteerde in 2002 met ‘De onvoorziene’, een fantasy boek dat veel positieve reacties kreeg. Met zijn 3e roman ‘Leerling Tovenaar Vader & Zoon’ brak hij werkelijk door en sindsdien is hij een bekende naam in de wereld van de fantasy.

Voor zijn gastles op het Aletta hadden de leerlingen van havo-4 en vwo-4 het verhaal ‘De vis in de fles’ gelezen, het verhaal waarvoor Thomas de Amerikaanse Hugo Award heeft gewonnen. De meeste leerlingen kennen hem echter van het spannende boek ‘Hex’, een boek waarvan de rechten zijn verkocht aan een Amerikaans filmbedrijf en dat binnenkort als serie te bekijken is.

In ‘De vis in de fles’ staat voor Tobi de wereld letterlijk op z’n kop! Geen vriendin meer en een bizarre tocht met Blub voor de boeg. Spannend en verrassend. Maar hoe schrijf je nu een spannend verhaal? Daarvoor heb je een interessante hoofdpersoon nodig met een opvallende achtergrond en bijzondere karaktereigenschappen. Daar zijn de bovengenoemde leerlingen, samen met Thomas mee aan de slag gegaan. Na afgelopen donderdag kunnen de leerlingen verder schrijven aan een verhaal met hun Tim, Kim, Kristel of Karima in de hoofdrol.