Ludieke Moonlight Walk

VEENDAM - e loop werd door de Lions georganiseerd voor het goede doel. Nedmag is de hoofdsponsor. Het bedrijf is nauw verbonden met Veendam. Een team van Nedmag liep ook met tien mensen mee.

Het goede doel is de Kinderboerderij. Wethouder Henk Jan Schmaal hield een toespraak. ,,We zijn druk bezig in Borgerswold, ook aan de noordrand. Vorige week was er ‘Vol gas over de plas’. Maar er is ook de kinderboerderij in Borgerswold. De Lions kwamen bij de gemeente om te praten over het zorgen dat kinderen meer tijd kunnen besteden rondom de kinderboerderij. We hebben samen een idee uitgewerkt om speeltoestellen te gaan plaatsen.”

Henk Jan Schmaal liep zelf ook mee. Sponsor Jan Orsel van Oxygym nam vervolgens het woord. Hij heette de deelnemers welkom. En noemde de diverse sponsoren op. Het magazine iN Veendam was ook een van de sponsoren.

De winnaar van een grote taart is een groepje van 9 dames in witte gewaden verkleed als Witte Wieven. De dames zijn van de vriendinnendansgroep Zumba Wildervank dansclub met Caribische en Latin muziek.

Daarna werd aan Jan Orsel de cheque overhandigd, met het bedrag van 8.190 euro. Langs de 6 kilometer lange route door Veendam hebben verschillende bewoners hun tuinen versierd en feestelijke verlichting aangebracht. Circa vijftien culturele acts werden opgevoerd. Een straatmuzikant, een ultrakort toneelspel, dans, optredens van jong muzikaal talent. Zo was er voor de Moonlight-wandelaars elke 300 tot 350 meter iets verrassends te beleven.

De wandelaars genoten van zeer diverse soorten muziek en culturele uitingen. Er waren verschillende bandjes, zoals in de gemeentewinkel. Bij de Jumbo trad een countryband op. De straatartiest Moti uit Groningen trad deze keer niet als one-man- band op, maar met een extra gitarist. Een klezmer band speelde zowel heel opgewekt en tegelijk weemoedig. Het Veendammer Mannenkoor trad op, er waren twee vuurspuwers en een goochelaar.

In een kerkje danste de oudste balletgroep op van de Muziek- dans en theaterschool. Ze hadden nog niet eerder in een kerk opgetreden.

De operette vereniging Veendam Wildervank zong vanaf het hoge balkon van een woning. Harrie Jasper was als sporter uitgedost. Hij heeft wat met schaatsen, met voetballen en met zijn lievelingsclub Liverpool. ,,De schaatsmuts is meer uit heemwee naar de Ard en Keesietijd.”