Shockwave therapie bij Fysio MCG

HOOGEZAND- - Sinds enige tijd kan men voor shockwave therapie terecht bij Fysio MCG.

Fysiotherapeut Richard de Jonge legt uit: “Shockwave therapie is een therapie die reeds enige jaren bestaat, maar tot voor een jaar of twee geleden met name in de verschillende ziekenhuizen werden toegepast. Sinds enige tijd hebben wij ook de beschikking over een moderne geavanceerde shockwave apparaat”

Fysio MCG heeft naast shockwave ook echografie wat volgens De Jonge de toepassing van shockwave alleen maar vergroot. “Het klopt inderdaad dat indien je shockwave toepast je het effect goed kunt meten met echografie. Een voorbeeld die ik kan aandragen is een hielspoor. Een hielspoor is op de echo goed te herkennen. Na een aantal sessies shockwave al dan niet in combinatie met oefeningen is het gewoon zichtbaar op de echo dat shockwave effect heeft. Of te wel echografie en shockwave zijn een uiterste effectieve methode bij verschillende klachten”

Richard vervolgt: “Een hielpspoor is slechts een toepassingsgebied. Er zijn vele klachten die in aanmerking komen voor shockwave. Voorbeelden daarvan zijn een tenniselleboog, schouderklachten op basis van peesklachten, knieklachten , frozen shoulder en zo kan ik nog een aantal voorbeelden opnoemen”

Op de vraag of shockwave ook pijnlijk is antwoord Richard: “ Shockwave is niet pijnlijk en niet schadelijk. Je voelt dat het apparaat een aantal shocks, stoten, afgeeft. Het aantal shocks is afhankelijk van de indicatie waarvoor iemand bij ons komt”

In tegenstelling tot een aantal praktijken vraagt Fysio MCG geen extra bijdrage voor de toepassing van shockwave. De Jonge legt uit: “Shockwave therapie valt als vergoeding binnen de normale fysiotherapie. Wij kiezen er bewust voor ondanks dat sommige praktijken het wel doen, niet nog een extra eigen bijdrage te vragen.”

Voor een afspraak of informatie kunt u bellen met Fysio MCG in Hoogezand onder telefoonnummer 0598-351919 of op 06-21437399.