Marcel Hensema komt in Kielzog

HOOGEZAND- - Na het succes van Mijn Ede en Mijn Tweede keert Marcel Hensema in de kerstvakantie in de theaters terug met de familievoorstelling Mijn Vrede. Voor de try-out op zondag 17 december heeft hij deze week gekozen voor Kielzog, het theater van zijn geboorteplaats. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Mijn Vrede is het kerstverhaal op zijn Gronings. Bijna niemand weet dat dit verhaal zich eigenlijk vlakbij Appingedam en Delfzijl afspeelde, in het Noord-Groningse plaatsje Bethlehem.

Hensema neemt jong en oud in Mijn Vrede mee in hoe het allemaal écht gegaan is. Hoe Maria en Jozef na een barre tocht dwars door de provincie verzeild raakten in Bethlehem en hoe de Drie Wijzen uit Oost Groningen via de Veenkoloniën uiteindelijk de stal wisten te bereiken waar het lutje potje Jezus in de kribbe lag.

Mijn Vrede is een voorstelling voor het hele gezin met humor, gezellige kerstmuziek en met een beetje geluk ook nog een spetterend einde waarin via een hoopvolle boodschap alles samen komt. De voorstelling bevat zowel Groningse als Nederlandse teksten en is voor iedereen verstaanbaar.

Zondag 17 december

16.00 uur

Theaterzaal

€ 12,50 (incl. pauzedrankje)