Doe mee met in HeringedeeldGR

HOOGEZAND-SAPPEMEER- - HeringedeeldGR nodigt de inwoners uit Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde uit om mee te doen. Waarmee? Van alles: zelf meespelen met de voorstelling, met Beno Hofman een fietstocht maken door de nieuwe gemeente of het nieuwe gemeente wapen ontwerpen en schilderen met Annemiek Vos. Kom naar de inspiratie-avond op maandag 9 oktober 2017 om 20.30 in Het Kielzog.

heringedeeldGR is een licht komische voorstelling, mét documentaire, over de impact die de herindeling van de gemeente op de inwoners kan hebben. Naar een idee van Beno Hofman en Maaike van den Hoek. Met Bas de Bruijn, Lotte Dunselman, Lies van de Wiel en niet onbelangrijk: inwoners uit Midden-Groningen.

Speel mee

Tijdens de voorstelling worden Aaltje (Lies van de Wiel) en Moniek (Lotte Dunselman), ambtenaren bij de gemeente, voortdurend in hun werkzaamheden onderbroken door burgers uit de plaatsen die volgend jaar de gemeente Midden-Groningen zullen vormen. Ze hebben vragen. Of ze zijn boos. Of ze willen hun ontwerp voor het nieuwe gemeentewapen inleveren. Want ook dat nog: de burgemeester (Bas de Bruijn) heeft een prijsvraag uitgeschreven. Die burgers worden gespeeld door de echte inwoners van Hoogezand-Sappemeer! Ook u kan met heringedeeldGR schitteren op de planken. Toneelervaring is geen vereiste en de makers zoeken allerlei verschillende types (waaronder minimaal één die Gronings praat). Geinteresseerden kunnen zich aanmelden voor de inspiratie-bijeenkomst op maandag 9 oktober plaatsvindt in Het Kielzog. Opgeven kan via productie@heringedeeldgr.nl

Schilder mee

De gemeentewapens die Aaltje en Moniek in ontvangst mogen nemen tijdens de voorstelling worden ook gemaakt door inwoners uit de omgeving. Op donderdag 19 oktober om 15.30 organiseert kunstenares Annemiek Vos een schilderworkshop voor maximaal 15 (jong)volwassenen (de workshop voor kinderen vindt eerder die dag plaats). Er is ook sprake van een echte prijs die u kan winnen: een tochtje met een luchtballon! Geinteresseerden mogen zich aanmelden via communicatie@heringedeeldgr.nl. Maar wees er snel bij, want: vol = vol.

Fiets mee

Beno Hofman, ja de bekende presentator van programma’s die van doen hebben met (landschaps)geschiedenis en documentairemaker, fietst op zondag 12 november vanaf 13.00 door de gemeenten die samen Midden-Groningen zullen vormen. Onderweg doet hij de mooiste plekjes aan, te beginnen bij de Fraeylemaborg in Slochteren (startlocatie). Iedereen die wil, is welkom om mee te fietsen. Het is geen intensieve fietstocht, en e-bikers zijn ook welkom. Liefhebbers van fietsen, geschiedenis en erfgoed kunnen zich aanmelden via communicatie@heringedeeldgr.nl.

Over heringedeeldGR

In heringedeeldGR wordt de menselijke capaciteit om met grote veranderingen om te gaan verbeeld door de burgemeester (Bas de Bruijn), Aaltje (Lies van de Wiel) en Moniek (Lotte Dunselman). Het is maandagochtend als Aaltje en Moniek, ambtenaren bij de gemeente, zoals altijd, arriveren op hun werk. Maar vandaag is alles anders. Nu de gemeente wordt heringedeeld staan hun banen op het spel. Aaltje en Moniek zijn als eerste aan de beurt voor een competentietest en de goede werksfeer tussen de collega’s verandert binnen een mum van tijd in rivaliteit. Ondertussen lopen de burgers de deur plat en vragen de vrouwen het hemd van het lijf over de herindeling. Alsof het nog niet druk genoeg was heeft de burgemeester ook nog eens een prijsvraag uitgeschreven. Maar voor het maandag is, en Aaltje en Moniek de herindeling voor de kiezen krijgen, laat de burgemeester een speciale documentaire zien, die hij heeft laten maken door Beno Hofman.

HeringedeeldGR trapt haar tour door de provincie Groningen af in de nieuwe gemeente Midden-Groningen, die begin volgend jaar gevormd wordt door Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. Op 14, 15 en 18 november speelt de voorstelling in de raadzalen van de gemeentehuizen in respectievelijk Hoogezand, Slochteren en Muntendam.

Meer informatie of meedoen in jouw gemeente? Kijk voor meer informatie op de website: www.heringedeeldgr.nl.