Jan Henk de Groot probeert nieuwe show uit

SPIJKERBOOR - Jan Henk de Groot in Tachtig Tammo (try out) ‘Tachtig Tammo’ is de nieuwe theatershow van Grunneger troubadour Jan Henk de Groot.

De Groot is bekend van hits als ‘Mamme van Michel’, ‘Bonney’ en, samen met de Troebadoers, ‘Riekdon’. Op zaterdag 23 september om 21 uur speelt hij een try out van de show in café ’t Keerpunt. Het optreden begint om 21 uur en de entree is € 10,-. Reserveren is aanbevolen.

In ‘Tachtig Tammo’ neem troebadoer Jan Henk de Groot (streektaalprijs voor het album ‘Weerom’ en winnaar van de Grunny in 2014 en 2015) het publiek mee naar Westerdiepsterdallen, het kleinste dorp van Nederland. Daar brandt het kampvuur, vloeit de wijn rijkelijk en lijkt de tijd stil te staan. Onthaasten, het kalmer aan willen doen is het centrale thema van het nieuwe theaterprogramma van De Groot. Vandaar de titel ‘Tachtig Tammo’, een gevleugelde uitspraak die in de jaren ’90 te lezen was op borden langs de Kielsterachterweg in een poging om automobilisten ertoe te bewegen het wat rustiger aan te doen.

Het Dagblad van het Noorden schreef over het laatste album van De Groot ‘Keunenk van Westerdaipsterdale’: ‘een album met twaalf eigen liedjes die tot het beste behoren wat vorig jaar in het Gronings is verschenen’.

Een optreden om niet te missen!