The Veldman Brothers: blues recht uit het hart

AMEN - et The Veldman Brothers heeft De Amer zaterdag 30 september een band in huis die al ruim tien jaar tot de top van de Nederlandse bluesscene behoort. De broers Gerrit (gitaar, zang) en Bennie (Hammond, mondharp, zang) Veldman vormen het gezicht van de viermanformatie. De andere twee bandleden zijn het Fred van der Wende (bas) en Han Neijenhuis (drums). Het viertal grossiert in awards, zowel als band als individueel.

Zo werd het album Refuel tot het beste Nederlandse bluesalbum van 2016 verkozen. In 2014 was er internationale erkenning. Het album Livin’ by the day werd door de Blues Foundation in Memphis gerangschikt onder de vijf beste zelfgeproduceerde bluesproducties. Twee jaar eerder was de band al uitgeroepen tot de beste Nederlandse bluesformatie.

Als een hecht team is er hard gewerkt voor het succes. Het repertoire van The Veldman Brothers bestaat uit eigen songs en met zorg gekozen covers, die recht uit het hart en vol passie worden gebracht. De band is beïnvloed door onder andere Muddy Waters, Elmore James, Jimi Hendrix, The Vaughan Brothers, Howlin’ Wolf, Jimmy Smith en The Fabulous Thunderbirds. Uit dat rijtje blijkt wel dat er niet alleen pure blues wordt gebracht, maar dat ook aanverwante stijlen aan bod komen.

Reserveren via: 06 83 22 56 80