Rehoboth verbant de sigaret

HOOGEZAND-SAPPEMEER - CSG Rehoboth is sinds het nieuwe schooljaar rookvrij. Ook docenten en andere personeelsleden mogen niet meer roken. In het kader van de gezonde school past de doelstelling om het gehele schoolterrein rookvrij te maken. Roken en meeroken zijn de belangrijkste bronnen van gezondheidsverlies in Nederland. Rokers sterven gemiddeld tien jaar eerder dan niet-rokers.

Hoe jonger jongeren zijn als ze beginnen met roken, hoe groter de kans dat zij hun leven lang verslaafd blijven. De school vindt het een taak om een gezonde en rookvrije leeromgeving te bieden. Uit onderzoek blijkt dat 20 procent van de veertienjarigen al rookt. De hersenen van jongeren zijn extra gevoelig voor de verslavende werking van nicotine.

Ook blijkt uit onderzoek dat jong beginnen met roken hersenschade kan opleveren. Met een rookvrije school heeft niemand last van de rook en stimuleren wij leerlingen om niet te gaan roken.

Wat geldt voor de leerlingen, geldt ook voor het personeel, want kinderen die anderen zien roken, gaan zelf eerder roken.