Feestelijke afsluiting van de zomer bij de najaarsplantenmarkt op Tuingoed Foltz

MEEDEN- - Genieten van de nazomer èn je voorbereiden op het winterseizoen. Het kan allebei op de Najaarsplantenmarkt die plaatsvindt op 23 en 24 september èn 30 september en 1 oktober bij specialiteitenkwekerij Tuingoed Foltz in het Groningse Meeden.

De Najaarsplantenmarkt geldt als de feestelijke afsluiting van de zomer. Ter ere daarvan gelden flinke kortingen op vrijwel alle planten. Ook worden er alleen tijdens deze weekends grote pollen uit de tuin en overtallige moederplanten verkocht.

Stinzen- en verwilderingsbollen

Het eerste weekend (23/24 september) is kwekerij De Warande uit Laag-Keppel te gast met een groot assortiment stinzen- en verwilderingsbollen.

Plantperiode bij uitstek

Het najaar is overigens de beste tijd om te planten. Een plant die nu de - nog warme - grond in gaat, heeft volgend jaar al een flinke voorsprong. Extra aandacht is er dit weekend voor siergrassen en najaarsbloeiers als herfstanemoon, zilverkaars (Cimicifuga), asters en laatbloeiende Salvia’s.

Rondleidingen, Teas & Scones en tuinbeelden

Andries Bierling geeft op alle dagen om 14.00 uur een rondleiding door de tuinen en geeft daarbij ook informatie over het winterklaar maken van je privétuin.

Engelse teas & scones en Gronings-Brabants gebak maken er een nazomers tuinfeest van. In de tuinen staan tot eind september de indrukwekkende beelden van Alinda Ottens, Moniek Westerman en René de Boer opgesteld.

- Open op alle dagen van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis.

- Adres: Hereweg 346, 9651 AT Meeden. Vanaf de N33 is de route bewegwijzerd.

- Info: tel. (06) 10 59 34 37 of www.tuingoedfoltz.nl