Burgemeester opent Oktobermaand Kindermaand

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Burgemeester Peter de Jonge meldde zich vandaag op CBS De Regenboog in Hoogezand voor de aftrap van Oktobermaand Kindermaand 2017.

Hij las aan de leerlingen van de groepen 7 en 8 een spannend verhaal voor, waarin de piraat Christiaan Störtebeker (overigens een historisch figuur) een hoofdrol vervult. Dat hij een spannend verhaal las, is niet toevallig. Voor het eerst is aan Oktobermaand Kindermaand een thema gekoppeld. Het thema voor 2017 is ‘Griezelen’, waarmee het evenement aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek. Tot slot van zijn bezoek deelde de burgemeester een stempelkaart uit, die nieuw is dit jaar.

Net als vorig jaar is er voor gekozen de burgemeesters bij de start van Oktobermaand Kindermaand een volksverhaal te laten voorlezen. Erfgoedpartners voert namelijk met Productiehuis Spinbarg, in samenwerking met erfgoedinstellingen in de provincie, een groot project rond Groningse volksverhalen uit: Spinbarg. Het project beoogt oude Groningse volksverhalen voor het nageslacht te bewaren maar wil dat op een eigentijdse manier doen. Zo worden op locatie met en voor bewoners van het gebied (jong en oud) allerlei activiteiten georganiseerd rond het thema volksverhalen: voorstellingen, concerten, wandelingen en dergelijke. Hierbij worden diverse filmmakers, kunstenaars en muzikanten uit de omgeving ingeschakeld die de volksverhalen op een bijzondere manier verbeelden: door middel van animatie, videokunst, poppenfilms of als bijzondere kijkdoos en een tournee over water met het museumschip ‘ De Familietrouw’ van het Veenkoloniaal Museum. Het schip is inmiddels op tournee.