Gehuldigd na zestig jaar zwemmen

HOOGEZAND-SAPPEMEER - De burgemeester Peter de Jonge en tevens ere voorzitter van de Nederlands Culturele Sportbond heeft deze week een van de trouwe vrijwilligers van zwemclub De Watervrienden gehuldigd vanwege een lidmaatschap van meer dan 60 jaar. Het gaat om Alie Kramer Terpstra uit Hoogezand.

Alie werd op haar zesde, op september 1956, lid van de Watervrienden Groningen. Daar heeft ze ook haar man Frits leren kennen. Vanaf haar zestiende geeft Alie zwemles. Eerst als hulp en later hebben veel kinderen leren zwemmen bij juf Alie.

Sinds de oprichting van Watervrienden Hoogezand Sappemeer zijn Alie en ook Frits overgestapt en hebben heel veel voor deze vereniging betekent. Alie was letterlijk de drijvende kracht bij het kunstzwemmen en figuurzwemmen zoals dat in de beginjaren werd beoefend. In 2007 bestond Watervrienden Hoogezand Sappemeer 25 jaar. Ieder lid van de vereniging kreeg een handdoek, persoonlijk door Alie en Frits op de fiets thuis bezorgd.

Sinds enkele jaren is Alie gestopt met het geven van zwemles aan kleine kinderen, alhoewel ze nog vaak werd gevraagd om in te vallen. Gelukkig kan de vereniging vaak op haar steun rekenen. Iedere woensdagavond zwemt Alie zelf nog. Zij heeft inmiddels 150 kilometer in het zwembad afgelegd.