Harm Post bij Rotary Zuidlaren

ZUIDLAREN - Rotaryclub Zuidlaren-Anloo organiseert openbare en gratis toegankelijke lezingen voor belangstellenden uit Zuidlaren en omgeving. Het thema is Kopstukken. Personen uit de noordelijke regio vertellen een persoonlijk verhaal over hun loopbaan, met nadruk op de inhoud van het werk, de maatschappelijke, ethische uitdagingen en spanningen daaromheen.

De lezing op 3 oktober (20 uur) aanstaande wordt verzorgd door Harm Post, die tot september 2017 directeur-bestuurder was van Groningen Seaports. Sinds 2000 heeft Groningen Seaports een sterke economische en duurzame ontwikkeling van de Eemshaven, de havens in Delfzijl en de aangrenzende industrieterreinen gestimuleerd. In haar ambities zet het bedrijf in op groei in de sectoren chemie, energie (data) en recycling.

Zo ziet het chemiecluster in Delfzijl kansen voor vergroening van de productie en is de Eemshaven uitgegroeid tot een groene Energyport, waar zich grote energieproducenten aan de rand van de Waddenzee hebben gevestigd. Als uitvalsbasis voor de offshore-windindustrie en de vestiging van het Google-datacenter is de Eemshaven uitgegroeid tot het ‘stopcontact’ van Nederland.

Groningen Seaports staat voor de uitdaging grote economische ontwikkelingen aan de rand van de Waddenzee uit te voeren in harmonie met de leefomgeving. De lezing vindt plaats in het Grand Café, de Millystraat 8, Zuidlaren om 20.00 uur.