Papieren Pracht bij Van der Klei

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Creaties van leerlingen dr. Aletta Jacobs College zijn te bewonderen in de etalage van optiekzaak Van der Klei aan de Noorderstraat in Sappemeer. Geïnspireerd door het beroemde Nederlandse ontwerpersduo Viktor en Rolf ontwierpen leerlingen uit de klassen k3c en k3d prachtige creaties van papier.

Afgelopen juni werd de expo ‘Papieren Pracht’ geopend in school. De vmbo’ers openden toen samen met oud-leerling Mirjam Kerstholt hun eigen expositie. Het werk was tot de zomervakantie te bewonderen in het dienstencentrum van het Aletta.

Mirjam Kerstholt is freelance stylist/vormgever en samen met haar man eigenaar van stylingbureau Mirakel. Mirakel richt al jaren de zaak van bovengenoemde optiek in Sappemeer in. Omdat ze de papieren creaties zo bijzonder vond vroeg Mirjam aan eigenaar Edwin van der Klei of ze de ontwerpen van de AJC-leerlingen mocht gebruiken voor het stylen van zijn etalages. Die stond daar positief tegenover en zo kan het gebeuren dat de nieuwste monturen van toonaangevende internationale ontwerpers gepresenteerd worden op de papieren creaties (zie foto) van jonge ‘ontwerpers’ uit Hoogezand.

De komende weken kan men bij Van der Klei daarom niet alleen terecht voor deskundig oogadvies of het bekijken van de zeer goed gesorteerde selectie monturen, maar ook voor kunst. In de sfeervolle zaak, waar de koffie altijd klaar staat, mag iedereen nu ook binnenlopen om de papieren creaties te bewonderen.