Dress for Success geopend

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Bij Dress for Success kunnen mensen met een minimuminkomen gratis passende kleding krijgen als ze een uitnodiging hebben voor een sollicitatiegesprek voor een stage- of reintegratieplaats of een betaalde baan.

Dress for Success wordt een aparte winkel in Kledingbank Maxima aan de Molenraai 1 in Sappemeer, een van de inmiddels zes Maxima's in de provincie Groningen. Het concept Dress for Success is ontstaan in Amerika. In Nederland zijn nu negen winkels, verspreid over het land. Dress for Success Hoogezand-Sappemeer wordt de tiende winkel, bedoeld voor de hele provincie Groningen. De doelstelling van de winkels is om mensen met een minimuminkomen te ondersteunen op weg naar werk en economische zelfstandigheid. Bij Maxima en Dress for Success werken alleen vrijwilligers. De vrijwilligers zijn getraind in het adviseren bij de keuze van kleding en de presentatie.

Als iemand een uitnodiging heeft voor een sollicitatiegesprek en een inkomen tot 115 procent van de bijstand, dan kan diegene aan de klantmanager bij de sociale dienst vragen om een kleedsessie bij Dress for Success. De sessie ter voorbereiding op de sollicitatie duurt anderhalf tot twee uur en werkt alleen op afspraak. De vrijwilliger heeft alle tijd en zorgt ervoor dat de kleding zowel bij de functie als bij de sollicitant past. Er is verder tijd voor adviezen over hoe je je presenteert. Als het sollicitatiegesprek uitloopt op een baan, mag diegene een nieuwe afspraak maken om ook een tweede set kleding uit te kiezen voor het werk.

In de afgelopen jaren is gebleken dat in Nederland meer dan 50 procent van de klanten van Dress for Success goede resultaten behaalt bij het solliciteren. Veel klanten geven aan dat de passende kleding en de adviezen geholpen hebben. Ze gingen met meer zelfvertrouwen het gesprek aan. Dress for Success Hoogezand-Sappemeer ontving op basis van een businessplan de licentie voor de provincie Groningen van de hoofdvestiging van Dress for Success in New York. Dress for Success Hoogezand-Sappemeer heeft al met enkele gemeenten afspraken gemaakt over samenwerkingen. Meer informatie is te vinden op www.dressforsuccess.nl/hoogezand-sappemeer