Het Kielzog gaat los!

HOOGEZAND- - Op zaterdag 9 september organiseren de Gemeente Hoogezand-Sappemeer, Kielzog Theater & Kunstencentrum en de Bibliotheek een bruisend Open huis met politiek debat, voorproefjes van het culturele seizoen , muziek van onder meer Jan Henk Groot, Zijlstra en digitale snufjes in het eLAB.

Van 10.00.-16.00 uur is het feest in en voor Het Kielzog en in de Kielzog dependance in De Kalwijck.

Meer dan alleen samen een gebouw delen; dat is wat de bedenkers van Het Kielzog voor ogen stond. Het open huis is hier een mooi voorbeeld van. Het theater en kunstencentrum heeft de kick-off van het culturele seizoen, de gemeente steekt in op de Dag van de Democratie en de bibliotheek laat zien wat ze te bieden heeft. Op het buitenpodium voor Het Kielzog zijn optredens en kan iedereen zelf muziek maken: op de Grand-piano!

Wensboom

Op 9 september is ook de Internationale Dag van de Democratie, de start van de verkiezingscampagne voor de verkiezingen in Midden-Groningen op 22 november. Deze keer presenteren alle politieke partijen zich op het plein voor het gemeentehuis; zij gaan graag met de inwoners van de toekomstige gemeente Midden-Groningen in gesprek. Maak kennis met de kandidaten voor de nieuwe gemeenteraad en laat weten wat uw wensen zijn voor de nieuwe gemeente. Ideeën en suggesties kunnen opgehangen worden in de speciale wensbomen.

Voorproefjes Cultureel seizoen

Op het podium op het plein verzorgen Kielzog docenten gedurende de dag optredens. Er is een DJ en diverse bands spelen buiten voor het gebouw. In de theaterzaal zijn om 14.00 uur en om 15.00 uur korte optredens van Pim & Pom Fieperdepiep, geschikt voor iedereen vanaf 3 jaar.

In de leslokalen in Het Kielzog, maar ook in de nieuwe dependance op De Kalwijck, waar de afdelingen Beeldende Kunst, Dans en Theater nu zitten, geven docenten informatie over lessen, instrumenten, en de mogelijkheden voor nieuwe cursisten.

Programmeren, Taalhuis, Jan Henk de Groot

In het eLAB van de Bibliotheek kun je de hele dag binnenlopen om te zien wat er mogelijk is op het gebied van het maken en programmeren. Leuk voor alle leeftijden! In het Taalhuis vertellen medewerkers graag hoe we als bibliotheek ondersteunen in taal- en digitale vaardigheden. Uiteraard wordt er voorgelezen: met de Kamishibai in de voorleestent op het plein. Kom vooral kijken naar een intiem optreden in de Bibliotheek van de Groninger singer-songwriter Jan Henk de Groot

In Het Kielzog kunnen kinderen zich laten schminken, wordt gewerkt aan een gigantisch groot schilderij van het ideaalbeeld van Midden-Groningen, het gemeentearchief houdt een genealogie spreekuur in de bibliotheek , er s veel informatie van cursussen tot de gemeentelijke Kredietbank, het Jeugd Cultuur Fonds en de publieksbalie.