Superlezers in Hoogezand-Sappemeer

HOOGEZAND-SAPPEMEER - De bibliotheek organiseerde i.s.m. de basisscholen Vakantielezen. Dit is een project om het lezen nog leuker te maken, ook in de vakantie. Onder de deelnemers zijn 5 prijswinnaars geloot. Zij kunnen binnenkort hun prijs in ontvangst nemen uit handen van de leesconsulenten van de Bibliotheek die langskomen op school.

Leesdip

In de vakantie hebben kinderen een ander ritme. Sommigen vergeten dan te lezen terwijl het zo belangrijk is om hun leesvaardigheid op peil te houden. Uit onderzoek blijkt deze bij veel kinderen achteruit te gaan in de vakantie. Van bijna alle basisscholen in Hoogezand-Sappemeer en Slochteren kwamen de leerlingen uit groep 3/4 naar de bibliotheek om boeken te lenen.

Griezelkust

Bij het inleveren mochten ze een sticker plakken op de Lees-land-kaart. Bij een grappig boek kwam deze op Lachland, bij een spannend boek aan de Griezelkust etc. De favoriete vakantie-leeslanden zijn: Griezelkust, Sportmanie en Dierenrijk. Niet zo verbazingwekkend is dat Schoolstad het minst populair is in de vakantie!

Prijswinnaars

Wie kan binnenkort een bezoek van een bibliotheekmedewerker op school verwachten?

Dat zijn:

Hoogezand-Sappemeer

Shiven Damrie, Damiel Trisala en Tishala Damrie van CBS het Galjoen

Siddeburen

Fleur Ritsema van OBS de Springplank

Slochteren

Iris van de Goot van OBS de Meent.